bietensoep

Ons Verhaal

 

Meet Your Greens is ons verhaal, het verhaal van Arjanne Boekhout en Ruud Willems, een makersduo in Arnhem.
Een verhaal van liefde en aandacht voor alles waar zomaar het leven doorheen stroomt, zichtbaar en vol kracht, maar ook bescheiden en stil. In Meet Your Greens combineren we onze liefde voor eten en voor het zichtbaar en voelbaar maken van wat onder de oppervlakte bruist. Arjanne met haar koken, Ruud met zijn liefde voor beeld en verhaal. Allebei met hun gevoel voor sfeer en hun eigen touch.
Voor ons zit rijkdom in het ogenschijnlijk eenvoudige: in een vers geoogst bietje, de eerste koolrabi in het voorjaar. Groenten zijn een mooi, alledaags voorbeeld van pure levenskracht. Graag nemen we je, met deze Groenteportretten, mee in schoonheid en verwondering.
arjanne en ruud aan tafel in de tuin

Arjanne Boekhout

Ik ben opgegroeid met de producten van het land, van de moestuin. Altijd alles vers. Dit heeft mijn manier van eten en mijn smaak gevormd.

De herinnering aan de zomers vroeger bij ons thuis, zijn nog heel levendig voor me. De eindeloze teilen met doperwten, bonen en kapucijners. Emmers vol met bessen, aardbeien en frambozen. De geur van drogende appeltjes in het huis.

Dit gaf een enorm gevoel van verbondenheid. Verbondenheid met de aarde, de moestuin, ons eten, met elkaar en de buurt. En een gevoel van rijkdom en verwondering. 

Samen genieten, meedoen, aandacht en liefde voor smaakvol en goed eten zijn hierdoor waarden die sterk in mij verankerd zijn. 

Voor mij is lekker koken het respecteren van het product en de smaak ervan. Maar ook weten waar mijn eten vandaan komt. Wie is de boer, op welk stuk grond groeide deze rode biet en hoe heeft dit de smaak gevormd. Dit gevoel van verbondenheid, schoonheid en verwondering wil ik graag doorgeven met de Groenteportretten van Meet Your Greens.

arjanne en ruud aan tafel in de tuin

Ruud Willems

Ik ben grafisch ontwerper met een kunstenaarshart. Tekst en beeld zijn mijn materiaal.

Voor iemand als ik is de dag pas echt goed als ik word verrast door wat er onder mijn handen ontstaat: een nieuwe vorm, een onvermoede invalshoek, een verhaal dat ineens tevoorschijn komt. Misschien is het scheppen, maar ik noem het schatgraven: aan het licht brengen wat onder de oppervlakte leeft.

Met Meet Your Greens geef ik met Arjanne onze dagelijkse, doodgewone groenten een waardig en verdiend podium. Een plek waar ze kunnen stralen, worden gezien en worden genoten.